Hengstenhouderij
B. V.D. BERG
Hizkia


Geboren op: 29-3-2016
Stokmaat: 1,44 m

Keuringen:
Hengstenkeuring Belgische Fjordenpaarden Stamboek 2021: 38 pt (8-8-7-7-8) COVID-licentie
Hengstenkeuring Belgische Fjordenpaarden Stamboek 2022: 35 pt (7-7-7-7-7)
Hengstenkeuring Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek 2023: 40 pt (9-7-7-9-8)

Proeven:
Gehoorzaamheidstest I 69/100
ABOP Zadelproef 75 / C
ABOP Menproef 85 / BKleur: Brunblakke

Hizkia is in 2021 door het Belgische Fjordenpaarden Stamboek gekeurd a.d.v. videobeelden. Hij ontving hier de volgende punten: Een 8 voor type met het commentaar dat hij een typisch hoofd met mooie halsboog en bovenlijn heeft. Duidelijke primitieve kenmerken. Een 8 voor zijn mooie bespiering met typische bovenlijn en mooi ontwikkelde achterhand. Een 7 voor beenkwaliteit, met een zwakke koot, weinig hiel eniets frans voor. Voor zijn bewegingen kreeg hij een 7, waarbij het spronggewricht meer mocht plooien en meer stuwing gewenst is in de beweging. Voor zijn gehele indruk ontving hij een 8. Dit maakte een goedkeuring met het totaal van 38 punten.
Op verzoek van de juryleden is Hizkia ook röntgenologisch op de foto gezet met zijn spronggewrichten, deze kwamen perfect uit de bus.

In 2022 mochten we weer in levende lijve naar Belgie. Ditmaal was de jury wat minder scheutig met de punten en kreeg hij allemaal 7ens en 35 punten.
In 2023 besloten we - nadat alle stamboekcommotie van de afgelopen jaren weer een beetje rustiger leek - Hizkia mee te nemen naar de Nederlandse hengstenkeuring. Daar kwam hij met vlag en wimpel door de exterieurkeuring met de volgende punten en commentaren: Een 9 voor rastype, met opmerking dat hij een zeer rastypische hengst is. Een 7 voor lichaamsbouw en gespierdheid, iets hellend kruis. Een 7 voor beenstanden en beenkwaliteit. Een 9 voor correctheid van de gangen; bijzonder goede en krachtige bewegingen. En een 8 voor totale indruk en ontwikkeling, wat een totaalscore van maar liefst 40 punten maakte. Het rest Hizkia momenteel enkel nog om een ABOP-proef af te leggen met A-certificaat of hoger. Daar wordt aan gewerkt. Tot die tijd dekt Hizkia vanuit de klasse B, waarbij hij veterinair en exterieurmatig goedgekeurd is. Nakomelingen kunnen zodra hij deze behaald heeft - evenals hijzelf - opgewaardeerd worden naar klasse A.

Hizkia is een mooie, fijne hengst, met werkwillig karakter, zeer ruime bewegingen en sportief voorkomen.

Hizkia is vrij van CEM getest.

Hizkia als vierjarige.

Afstamming:


Pikant Halsnaes
Citrus Klattrup
Sascha
Kastanjegardens Hannibal
Orion Halsnaes
Kastanjegardens Ofelia
Halskovs Gry
Hizkia
Inco
Timor
Kelly
Gerdie
Tunar *Elite*
Pauliena *Elite*
Cariena *Elite*


Hizkia staat in 2024 ter dekking bij familie Dolfing
te Balloo 13, Balloo.
Voor meer informatie en het dekgeld kunt u contact opnemen
via telefoon of Whatsapp op
0651273781 (Jan) of 0641484691 (Jose)Meer informatie? Klik hier voor de dekvoorwaarden.


Foto door Reinou Keuning


MEER FOTOS


Afstamming in beeld:


GerdiePaulienaKastanjegardens Hannibal
*klik hier*

Citrus Klattrup


Copyright BvandenBerg