Hengstenhouderij
B. V.D. BERG
BELEREN EN ABOP KLAAR MAKEN

Jarenlang heeft Bart voor iedereen klaargestaan om Fjorden en andere rassen wijs te maken met tuig en de wagen, aangespannen rijden en het rijden in het verkeer. In verband met beschikbare tijd, mobiliteit en leeftijd hebben we besloten hier een punt achter te zetten en ons enkel nog te richten op onze eigen paarden. Wij bedanken een ieder die in het verleden gebruik heeft gemaakt van deze dienst en in het vertrouwen in ons!


Hieronder zullen wij proberen u, door middel van fotos, een beeld te geven van hoe wij altijd te werk gingen.


.
ABOP Proeven

De training bestond uit krachttraining en duurtraining, evenals training voor de vaardigheid bij het optuigen en aanspannen. Dit werd zowel op het erf, in de bak, als op het weiland en op de weg getraind.

De menproef: Tijdens de menproef wordt er een dressuurproef verreden op grasland. Na de proef wordt het paard voor de trekwagen gezet, zodat ook de trekhouding en werkwilligheid beoordeeld kan worden.

De trekproef: Tijdens de trekproef worden er verschillende, in gewicht oplopende trekkrachten van het paard gevraagd. Daarna wordt het paard een keer uitgespannen en wederom ingespannen, waarna het een langer eind één gewicht moet voorttrekken en nogmaals een gedeelte in draf.
De trekproef is een korte, maar zware proef. Om deze reden is een goede training van het paard vereist.


Copyright BvandenBerg